söndag 24 november 2013

Lördag i Bujumbura

I början av veckan fick vi äntligen kartongerna från Sverige. Efter att de stått i tullen i över fem veckor, till vår stora förtret - och till höga kostnader eftersom blöjorna och mjölkersättningen kostar minst dubbelt så mycket här som hemma - fick vi dem alltså äntligen, efter påtryckning från självaste tyska ambassaden! 2000 kr i lagringsavgift hade flygplatsen ändå inga problem med att ta ut. Tyvärr har Lilian helt vuxit ifrån sin vipp-stol som vi (jag) saknade väldigt, å andra sidan har hon idag för första gången krupit och vem vill sitta och gunga i en stol när man kan pila från rum till rum på snabba knän?

Igår hämtade vi ut våra köksstolar på Bujumburas största möbelmarknad, det närmaste man kommer ett IKEA i den här delen av Afrika...Jag blev tvungen att googla nu och ser att hela kontinenten är IKEA-fri, men nu på tisdag öppnar den första butiken i Kairo, i Marocco kommer det en "snart" och i Sydafrika går diskussionerna vilda om huruvida det vore bra eller ej.

Möbelmarknad i Bujumbura

Tänk om IKEA ställde upp med så här mycket personal kring ett köp av köksstolar en lördag eftermiddag

Vid sidan av möbler säljs även allt möjligt annat på marknaden...
 
 
...och den som känner sig hugad kan få en ny frisyr på Umoja Super Saloon... 
 
Stolarna levererades sedan per cykel, i ösregnet. Inte utan blessyrer men ändå imponerande att frakta sex stolar på en gammal stålcykel.
 
 
Lilian kröp som sagt för första gången imorse, och i veckan har hon sovit hela natten hela fyra gånger i sträck (antagligen i förberedelse för den stora krypuppvisningen i morse).  
 
Det är lika bra att smaka på allt så vet man sen. Det här kanske är nåt gott?
 
Naej...
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar