måndag 7 oktober 2013

Framme!

I förrgår eftermiddag kom vi fram till Bujumbura efter en hektisk avresa och en ganska jobbig resa. Planet skulle avgå från Arlanda klockan 21.30 i fredags, så vi tog en taxi vid halv sju - det kändes som lite i senaste laget när vi kom ut på E4:an och det visade sig vara långa köer och fartbegränsning max 30 km/h. När vi sedan skulle kolla vilken terminal flyget skulle gå ifrån visade det sig att flyget inte gick 21.30 utan 20.00 - en ändring i sista minuten som vi på något vis missat. Långflygningar brukar kräva incheckning två timmar i förväg så det var ingen av oss som trodde att vi skulle hinna med flyget när vi kom fram till terminalen kl. 19.15. Ändå rusade vi till incheckningen, Lilian gallskrikande i högan sky och tuggande febrilt på in jacka, och vi med fyra enorma resväskor samt handbagage. Och vi kom med flyget!  först en mellanlandning i Cairo, sedan byte i Addis Abeba, sedan mellanlandning i Nairobi - alla landningar gjorde att vi inte hade så mycket glädje av att Lilian fick en egen säng som hängde på väggen, eftersom den monterades ner varje gång vi skulle landa. Hon var glad och godmodig ändå, och charmade alla flygvärdinnorna. Framme i Bujumbura charmade hon omedelbart två pakistanska FN-soldater, som tyckte att "en pakistansk bebis hade storgråtit nu!". Lilian är gjord av hårdare virke, och log glatt mot alla.

Nu är vi på hotellet vid sjön  i väntan på att huset ska bli färdigt - vi flyttar in imorgon. Vi är gräsänkor just nu, Lilian och jag, och eftersom det är så varmt ute hänger vi mest på rummet.

Medan vi väntar fördjupar sig Lilian i en bok.

Utsikt mot Tanganyikasjön från hotellrummet. Vid foten av bergen ligger Bujumbura, dit flyttar vi imorgon.

3 kommentarer:

  1. Åsa! Hej, vad skönt att ni är framme och vad kul att min favoritblogg startat igen! Hurra!! Lilian är så galet söt! Vilken härlig bild. Igår när jag kom hem från mitt lilla jobb kom Hugo springandes och skrek "Vi har fått brev från Lilian!". Det var ert bröllopsfoto som kommit! Tack! Ha det bra i sommarvärmen! Är det sommrvärme? . Kram Åsa

    SvaraRadera
  2. Hej! Lilian är verkligen bäst! Och vilken fantastisk utsikt från fönstret. Man längtar bort... Men här är jag i soffan, med datorn i knäet och Leif GW Persson på TV:n och jobb som väntar. Ser fram emot att se lite bilder från ert hus så småningom. Och fler på Lilian! Kram Jenny

    SvaraRadera
  3. Härligt att det gick så bra! Heja Lilian. Längtar efter att hälsa på men... falta dinero. Tänk vilken odling ni kommer få, här regnar det och är riktigt otäck höstkyla man fryser ända in i märgen och snart har alla löv rasat av.

    SvaraRadera